Ugrás a tartalomra

Sportgála ifjú tehetségekkel

2023. március 07. kedd
Az ifjúságiaknál az öttusázó Bauer Blanka lett kerületünk sportbüszkesége
Sportgála ifjú tehetségekkel

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata hagyományt ápoló módon immár hatodik alkalommal rendezte meg a Sportgálát kerületünk ifjú sportreménységeinek. A rendezvény résztvevői ünnepélyes keretek között ismerhetik meg a helyi sportéletet leginkább foglalkoztató változásokat, továbbá ezen az eseményen választják meg a fiatalok maguk közül azt a sportolót – gyermek kategóriában 14 éves korig, ifjúsági kategóriában 21 éves korig –, aki viselheti kerületünkben a „2022. év sportbüszkesége” címet.

Egy fiatal sportoló számára nélkülözhetetlenek, és további pályafutására nézve meghatározó erejűek azok a példaképek, akik olyan sikereket mutatnak meg, amelyekért érdemes küzdeni és áldozatokat hozni. Mind a sportpályán, mind az iskolapadban.

Ezért rendezi meg a XXII. kerületi önkormányzat most már hatodik éve a Sportgálát, amelynek helyszíne idén a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Park utcai épületének rendezvényterme volt.

A gyermek kategóriában – tavalyi címét megvédve – Lányi Kristóf falmászó és Bandzi Levente cselgáncsozó győzött, az ifjúságiaknál Bauer Blanka, a Budapest Honvéd öttusázója bizonyult a legjobbnak a társak szavazatai alapján.

Az eseményen természetesen megjelent Karsay Ferenc, kerületünk polgármestere, a kerület összes elöljárója, továbbá Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke is, akit a minap választottak be a sportági világszövetség legszűkebb vezérkarába. A gálán tiszteletét tette Mátyus János, a Budafoki MTE labdarúgócsapatának vezetőedzője is. A csapat mostanában remekel a mester keze alatt, már a középmezőnyben vitézkedik, és szerdán bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, ahol április 4-én a Vasassal mérkőzik a Promontor utcában a döntőbe jutásért.

A Sportgála programját kellemes, oldott hangulatú, közös vacsora zárta.

Ch. Gáll András